maandag 17 januari 2011

Voorschot gas en electra

Wij nemen sinds kort gas en electriciteit af van Essent. "Duur!" hoor ik je al denken, maar voor ons viel deze leverancier dit jaar goedkoop uit doordat we een welkomstbonus kregen van zo'n €400,-.

Nu kun je bij Essent je meterstanden invullen via de verbruiksmanager en zodoende je maandelijkse voorschot verhogen of verlagen om te voorkomen dat je bij de eindafrekening moet bij betalen. Ik heb dit zojuist gedaan en ons voorschot kan flink verlaagd worden! Wij betaalden €206,- per maand (excl. welkomstbonus) en we gaan €115,- per maand betalen voor gas en electra.. Ook krijgen we, als het goed is, met de eindafrekening nog €300,- terug. Dat is dus wel weer fijn!

Ik heb alleen geen idee of we in verhouding tot andere gezinnen veel of weinig betalen voor gas en electra..

Het blijft natuurlijk een beetje gissen met al die verschillende vaste kosten van leveranciers, verbruikskosten (flexibel) en eventuele welkomstbonussen en kortingen en niet te vergeten de verschillende type woningen..

4 opmerkingen:

  1. je kunt hier kijken hoeveel er gemiddeld wordt verbruikt:
    http://www.nibud.nl/uitgaven/wat-kost/energie.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij verbruiken ongeveer het zelfde in de maand.
    en wat ziet je blog er leuk uit zeg!

    groetjes lieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt goed zeg! Vierhonderd euro is de moeite nog eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij betalen voor een gezin met 2 kinderen 150 euro per maand. Jaarlijks krijgen we rond de 400 euro terug. We verbruiken ongeveer 950m3 gas en 3500 kwh stroom. Wij zitten overigens ook bij Essent!

    BeantwoordenVerwijderen