donderdag 22 september 2011

Van je familie moet je het hebben.. of niet?

Hmmmzzz..

We zouden een aantal spullen van schoonzus over kunnen nemen voor de baby straks.. In de zomervakantie al een paar keer een afspraak proberen te maken, maar telkens kon het niet. Laatst heeft manlief nog een keer gebeld en wat blijkt nu? Ze doet de hele baby-uitzet naar vrienden van hen..

Waarom? Omdat ik laatst zei dat ik geen aankleedkussen meer nodig had (die hadden we namelijk al) en ze er toen maar meteen vanuit ging dat we de rest ook niet meer wilden hebben.. Toen ik aangaf dat we al een aantal keer een afspraak hebben geprobeerd te maken om de spullen op te halen, zei ze niks.. Ik stond echt perplex en was er ook best een beetje pissig om..

Ik denk dat de achterliggende reden is dat ze een mooi bedrag hebben kunnen krijgen voor de uitzet. En dat is hun goed recht hoor! Maar ze had dat ook aan ons voor kunnen leggen zodat we zelf konden kiezen of we het dan overnamen of niet (ze hadden er sowieso wel wat voor gekregen).

Inmiddels heb ik het een beetje laten bezinken en me er maar bij neergelegd.. Ik wil er geen ruzie om in de familie, dat is het me niet waard. Schoonzus staat wel vaker bekend om haar rare acties.. Wat ik wel weet is dat ik kleding, speelgoed (stepjes, glijbaan, bolderkar) e.d. van dochterlief waarschijnlijk ook niet meer aan hen doorgeef (dat deden we altijd wel namelijk)! Ook de babyspullen van dochter hebben we destijds aan hen gegeven en daar zaten echt mooie spullen bij.. beetje jammer dat ze het nu aan vrienden doorverkopen in plaats van eerst aan ons te denken. Dan ken ik mensen die het beter kunnen gebruiken dan zij!

Heb inmiddels al wel een wandelwagen en maxi-cosi op MP gevonden, die kunnen we vanmiddag gaan bekijken. Zodat we straks de kleine in ieder geval van het ziekenhuis mee naar huis kunnen nemen :)

Een beetje een rare bijsmaak heb ik er wel van..

7 opmerkingen:

  1. Balen...kan me goed voorstellen dat je daar een akelig gevoel van hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, dat is niet echt eerlijk! Kan me voorstellen dat je er pissig om bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan ik me voorstellen. En omdat het familie is komt het w.s. harder aan. Denk je niet? Goed dat je je er overheen probeert te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is niet echt eerlijk zeg.
    Ik kan me voorstellen dat je je daar niet fijn bij voelt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hm, een vervelend gevoel… Is het niet simpelweg een communicatieprobleem?

    Vlijtig Liesje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoop het, maar denk het haast niet :) Toen we vertelden dat ik zwanger was boden ze ons meteen de kinderwagen e.d. aan, heel lief. Wij enthousiast, want we hebben echt zo goed als alle babyspullen van dochterlief weggedaan. Nu zei ze dat ze dacht dat wij nog wel een kinderwagen hadden..

    Achja, het was in eerste instantie goedbedoeld (ook al is het met een dooie mus). We hebben inmiddels een andere wagen via MP gehaald, helemaal top en voor een goede prijs! Ik ben alweer blij hoor, boze buien blijven hier nooit zo heel lang hangen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nare situaties creeert het altijd in de familie en zoiets blijft altijd hangen tot in den treure... Maar wat gevaarlijk is, is dat alles gebaseerd op een aanname, dat ze het voor het geld doen. Misschien zit er wel een hele andere reden achter?

    BeantwoordenVerwijderen