donderdag 7 juli 2011

Spaarloonregeling wordt afgeschaft

Met ingang van 1 januari 2012 wordt de spaarloonregeling afgeschaft, dat wil zeggen dat het vanaf 1 januari niet meer mogelijk is bedragen op de spaarloonrekening te storten. Het reeds opgebouwde saldo van de spaarloonrekening zal nog wel gedurende de gebruikelijke blokkeringstermijn van vier jaar op de geblokkeerde rekening blijven staan. Het alternatief voor de spaarloonregeling, de vitaliteitsregeling, zal op zijn vroegst pas per 1 januari 2013 beschikbaar komen.
Bron: Fiscalert

Jammer, wij zouden namelijk per 1/1/2012 namelijk kunnen deelnemen aan de spaarloonregeling en zodoende een appeltje voor de dorst kunnen opbouwen. Wordt het afgeschaft :)

Er komt dus wel een alternatief voor de spaarloonregeling, de vitaliteitsregeling, maar na even controleren is deze regeling toch niet te vergelijken met het spaarloon. De vitaliteitsregeling kan bijvoorbeeld worden ingezet voor specifieke doeleinden zoals het starten van een eigen bedrijf, zorgtaken en deeltijdpensioen. Anders dan de spaarloonregeling kan het geld dus niet vrij worden opgenomen, dat wordt hem voorlopig dus niet voor ons, jammer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten