vrijdag 13 januari 2012

Havermoutkoekjes!

Ik heb gisteren voor het eerst havermoutkoekjes gemaakt en ondanks dat ik eigenlijk niet zo van havermout(pap) houd, vond ik de koekjes wel erg lekker ;)

Voor de liefhebbers, dit is het recept:

125 gam havermout
100 gram bloem
1 tl wijnsteenbakpoeder of bakpoeder
50 gram suiker
50 gram ahornsiroop of keukenstroop / kandijstroop

snuf zout
75 gram margarine
50 gram zonnebloemolie
1 ei

Dit alles prak je met een vork door elkaar tot een smeuïge massa. Daarna meng je er een handje rozijnen door. Je maakt balletjes van het deeg (ongeveer ter grootte van een pingpongballetje) en legt ze op een ingevet of met bakpapier beklede bakplaat. Je drukt de bolletjes wat plat en bakt de koekjes gaar in 25 minuten op 160 graden.


Ik wist alleen niet wat keukenstroop was, ik heb dus gewoon stroop voor op de pannenkoeken gebruikt (misschien is dat ook wel hetzelfde?). Zonnebloemolie had ik niet en heb hiervoor olijfolie gebruikt. Ook heb ik vloeibare margarine gebruikt. Ondanks de kleine veranderingen smaakten de koekjes heerlijk!

5 opmerkingen:

  1. Mmm klinkt lekker.
    Keukenstroop is die met het zeeuwse vrouwtje erop, en dat is geen foto van mij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Krijg zelf meteen zin om ook koekjes te gaan bakken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn probleem met dit recept is dat zulk lekker deeg (bijna) opgaat voor het in de oven terecht komt. :-)).
    Gr,
    Julia

    BeantwoordenVerwijderen