zondag 6 november 2011

Lekker! Bananencake (met of zonder chocolade)

Ik heb vanmorgen een bananencake gemaakt naar een recept van Mama Monique .
Hij smaakt echt super én is niet moeilijk om te maken!

Het recept is als volgt:

Bananencake (ca. 22 personen)

Verwarm de oven voor op 160’C. Klop 350 gram suiker met 200 gram vloeibare (bak)boter en 3 grote eieren los. Prak 3 overrijpe bananen met een vork en roer ze samen met 1 eetlepel vanille extract door het suikermengsel. Klop niet te lang, alles moet net gemengd zijn. Roer door 350 gram bloem 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1 zakje bakpoeder en wat zout. Schep dit tenslotte door het bananenmengsel.

Vet een tulbandvorm met een inhoud van 1 liter in. Schep er een eetlepel bloem in zodat de bakvorm geheel bebloemd is. Doe het cakebeslag in de vorm en bak de bananencake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar.

Controleer of de cake gaar is door er met een mes of satéprikker in te steken. Komt het mes er droog uit dan is de cake gaar.
 Als variatie kun je natuurlijk ook bananencake maken met stukjes chocolade (maar aangezien chocola hier nooit zo heel lang blijft liggen, heb ik het zonder gemaakt). Tip: om te voorkomen dat de stukjes chocolade allemaal naar de bodem zakken tijdens het bakken, haal je ze even door een beetje bloem!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten