vrijdag 1 april 2011

Burgernet

Ik had vanmorgen een brief van de gemeente in de brievenbus. Ze doen mee aan een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en burgers, genaamd Burgernet.


Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.

Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kun je direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Het lijkt me op zich wel een goed initiatief, nu hebben we een aardig veilige gemeente, maargoed dat betekend natuurlijk niet dat er niets kan gebeuren :-) Daarom heb ik heb me zojuist aangemeld. Op http://www.burgernet.nl/ kun je zien of jouw gemeente ook meedoet aan dit samenwerkingsverband en je eventueel aanmelden!

Ps: Nee, dit is vast geen 1-april grap ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten