maandag 12 december 2011

Een anti-lek beker gevonden :)

Het was letterlijk dweilen met de kraan open.. lekkende schoolbekers en dus geregeld een boze dochter met een natte tas (en een beetje chagrijnige moeder). We hadden dan ook al heel wat bekers versleten (van mepal mét schroefdop, mepal met "klikdop", schoolbekers van de action en heel wat andere winkels), maar geen enkele bleek lekvrij..

Nu is dat niet eens helemaal de schuld van de betreffende bekers, want bij dochterlief op school moeten alle tassen in een soort gezamenlijk vak onder de kapstok. Alleen is het vak te klein voor alle schooltassen, zodat alles schots en scheef meer uit dan in het vak ligt. Met tot gevolg: niet rechtopstaande en dus lekkende bekers.

Nu las ik laatst een logje over de bekers van Klean Kanteen die ook lekvrij zouden zijn. Gegoogled en gevonden, alleen vond ik de prijs incl. verzendkosten aan de hoge kant. Verder gegoogled en schoolbekers van het merk SIGG gevonden; in verschillende kleuren en printjes te verkrijgen. Ook nog een webshop gevonden die er een aantal in de aanbieding had en geen verzendkosten berekende (tja, we proberen natuurlijk wel te besparen.. of in ieder geval niet meer geld uit te geven dan nodig is), dus de bestelling kon worden geplaatst.

De beker kwam tijdens de sinterklaas-dagen in de schoen van dochter terecht en werd meteen goedgekeurd gelukkig. De beker is nu zo'n twee weken in gebruik en hij is ook door mij helemaal goedgekeurd! Eindelijk een lekvrije beker (totnutoe in ieder geval)!!

Wat mij betreft een aanrader dus voor alle ouders die ook op zoek zijn naar een lekvrije schoolbeker :)

14 opmerkingen:

 1. Wat een leuke!
  Rick gebruikt al jaren een Tumbo-beker van T.upperware, ook geen gelek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik vind die bekers van Mepal ook zo'n drama. Wil je over een poosje nog even laten weten of deze van Klean Kanteen lekvrij blijft? Want ik overweeg ook om deze aan te schaffen. Ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh nee, ik zie nu dat je SIGG gekocht hebt, niet goed gelezen. Maar ook daar ben ik in geinteresseerd, hoe ze zich houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige tip!!!! Mijn kinderen beginnen na de kerstvakantie op een nieuwe school, en daar willen ze liever geen pakjes drinken zien. Dus ik zat me al te beraden over een goede beker.

  Dat valt inderdaad niet mee namelijk. Wij hadden ook altijd lekkende bekers, vandaar dat ik nu pakjes heb…

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He das een goede, heb je ook een linkje? die r!@#$%^&**(( bekers altijd..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Jolanda: doe ik, ben zelf ook benieuwd (blijf nog steeds een beetje wantrouwig na al die lek-bekers, maar tot nu toe gaat het perfect)!

  @Nicole: bij onze school mogen de kinderen ook geen pakjes mee!

  @Vlierbloesem: zalando heeft er een aantal zonder verzendkosten (link: http://www.zalando.nl/sports/sigg/?dir=asc&order=price). Meer printjes e.d. kun je vinden op fokkido.nl, deze rekent wel verzendkosten! Ik geloof dat de flessen ook bij outdoorwinkels te koop zijn, zoals Beversport. Succes ermee in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel fijn blogje. Ik zoek al tijden naar een niet lekkende beker, omdat zoonlief sinds dit jaar elke dag zijn agenda mee naar school moet. Bijna dagelijks heeft hij er ook zijn huiswerkmap inzitten. Die moeten natuurlijk niet nat worden.
  En die pakjes ben ik best wel beu. Ik vind het een te grote kostenpost om niet iets mee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De drinkflessen van Lifebottle en
  Contigo zijn naast de Sigg ook lekdicht. Alleen wel gemaakt van RVS dus iets zwaarder als aluminium.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De contigo Autoseal Kids Cup is BPA vrij en van plastic materiaal gemaakt.
  Tevens 100% lekvrij nu al een jaar ruim plezier van, voor mijn zoon van 4 en heeft niet gelekt.
  Bij Aroundkidz.nl hebben ze hem te koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Anoniem - bedankt voor de tip!

  Bij Bever Zwerfsport kun je dezelfde beker vinden - zonder verzendkosten te bestellen.Je kunt hem ook in de winkel ophalen, ook wel bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De contigo is vooral niet lekvrij! We hebben er 4 en ze lekker allemaal als er in de tas ook maar iets wijst naar het knopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn 3 jongens hebben 5 mepalbekers, 4 met een drinktuit die je opent met een drukknopje en 1 met schroefdeksel. Mijn oudste nu in groep 4 heeft de beker nog steeds die hij in groep 0 kreeg!!!! Wat lekkende mepalbekers? En hier gaan ze gewoon mee in de vaatwasser. In die 4 jaren met 3 jongens 2x een natte tas gehad maar kan ook liggen aan niet goed sluiten. Affijn, 2x in 4 jaar is te verwaarlozen toch? Enne, mijn jongens zijn ook echte doerakken, niet voorzichtiger dan welk ander kind ook. Voor een prijs vanaf 6 euro p.st. vind ik het een prima beker!

  BeantwoordenVerwijderen