donderdag 19 juli 2012

Zonnepanelen mét subsidie

Zoals ik hier al blogde, hebben we een aanvraag voor subsidie op zonnepanelen gedaan. En gisteren kregen we te horen dat we de subsidie toegewezen gekregen hebben (nadat we hem door een storing bij agentschapnl in drievoud hadden ingeleverd, namelijk per post, mail en uiteindelijk zelfs nog digitaal)!

Maargoed, we krijgen dus €650,- subsidie voor de aanschaf van onze panelen! Helemaal fijn!
Op ons dak komen 12 panelen á 250 wattpiek stuk te liggen. Dit komt, omgerekend, voor ons neer op zo'n 2500 kwh 'zonne-opbrengst' op jaarbasis. Ons electriciteitsverbruik voor ons gezin is op jaarbasis 3300 kwh, dus de helft van ons energieverbruik zullen we er wel mee gaan dekken.

Toegegeven, mooi vind ik de zonnepanelen niet. Daarom hebben we ook gekozen voor het type black (zoals op onderstaande afbeelding). Dit zonnepaneel is helemaal zwart en dus niet met die vakjes erop. Maargoed, de bedoeling van de panelen is ook dat ze ons in de loop der jaren wat opleveren cq. er in ieder geval voor zorgen dat onze maandlasten weer wat zullen dalen ipv alleen maar stijgen (is natuurlijk ook wel eens leuk om te zien)!

Waarschijnlijk word het na de zomervakantie dat ze geplaatst zullen worden, zal dan eens zien of ik een overzichtje kan bijhouden van de opbrengst van de panelen.

6 opmerkingen:

 1. Ik zou het graag willen. Maar het zit er voorlopig niet in. Behalve dat de rest van de bewoners hier in de flat het er vast niet mee eens zijn, is het ook geen ideale locatie.
  Ooit heb ik wel een huis waar ze geweldig op het dak gaan passen. Eerst maar eens sparen voor zo'n huis....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig voor jullie. Wist je dat als je meer panelen 'neemt' je electriciteit kan terug leveren aan het 'net' en je dan maandelijks geld terug ontvangt op je bankrekening. Na 8 jaar heb je de investering eruit en ga je alleen nog maar ontvangen. Ze gaan 25 jaar mee, zorg dat je omvormer ook de kwaliteit heeft om 25 jaar mee te kunnen. Na 25 jaar levert dit meer geld op dan 25 jaar het investeringbedrag op de bank te zetten en rente te ontvangen., het uiteindelijk ontvangen bedrag is 3 hoger dan op de bank.... ( ik zit in deze branche en wij hebben er speciale formules voor die dit uitrekenen) Heel veel succes en tof dat jullie een subside hebben gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Wij willen ook graag zonnepanelen, maar schrikken terug voor de aanschafkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Liesje,

   Neem eens een kijkje op www.pvpakket.nl. De pakketten die daar online staan zijn echt betaalbaar. Als je het geld op de bank hebt staan kun je het beter op het dak leggen. Op de bank krijg je 2%, op je dak krijg je minstens 8%.

   Verwijderen
 4. O, ik kijk regelmatig met mijn verstand, 250 wp is goed voor dit moment. Ze worden vast ng wel eens 300 wp.
  Ik reken en reken en dan toch besls ik, ik los maar weer hypotheek af. Maar mijn gevoel, reageert compleet anders, enfin aflossen is ook goed. Ik stap jaarlijks over van energieleverancier en dat is erg voordelig, daardoor is de terugverdientijd mintens 12 jaar, langer dan de garantie.

  BeantwoordenVerwijderen