donderdag 12 juli 2012

Moestuin

Het bloggen schiet er bij mij momenteel bij in, lezen doe ik echter nog wel zoveel mogelijk.
Maar bij deze even een korte update over onze moestuin van dit jaar!

Vorig jaar zijn we voor het eerst een moestuin begonnen. Eigenlijk mocht (en mag) het de naam moestuin niet dragen, aangezien alles gewoon verspreid bij ons in de tuinborders staat :) We hebben allebei geen groene vingers, maar wonder boven wonder kwam er van alles op. We hadden peultjes, boontjes en sla.. héél véél sla ;)

Maargoed, al doende leert men. Dus na het succes van vorig jaar weer een aantal dingen gezaaid, maar dit keer iets gestructureerder (dus geen heel zakje sla-zaadjes in 1x in de grond zaaien, zodat alles tegelijk opkomt). Inmiddels hebben we al een heel aantal keer peultjes gehad, hebben we mini-komkommers, mini-paprikaatjes, sla, peterselie e.d. en bramen! Zelfs met dit weer groeit alles als een tierelier (zonder veel aandacht) en we vinden het hartstikke leuk en het staat ook nog eens leuk (vinden wij tenminste)!

Nu moet ik er wel bij zeggen dat onze tuin aardig beschut ligt en we geen last hebben van slakken, konijnen of andere dieren.

Hoop dat er nog een grote opbrengst blijft komen en volgend jaar gaan we denk ik weer een stukje uitbreiden!

5 opmerkingen:

 1. Hebben jullie al rijpe bramen??? Hier zijn ze nog bijna wit! Maar we kunnen flink jam maken over een paar weekjes, het ziet er goed uit.
  Tot nu toe hebben we alleen fruit in de tuin sinds een paar jaartjes. Groente is op de lange baan geschoven omdat de tuin op de schop gaat volgend jaar. Dan kijken we voor een plekje om wat te zaaien. Ik wil ook voorkomen dat wekenlang hetzelfde moet eten. We zijn maar met z'n drietjes!!
  En ik wil graag een derde (!) vriezer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de bramen gaan ook goed. Al word het geen jam, zo gauw we bezoek hebben zijn er al snel minder bramen (en manlief loopt ook elke avond even de tuin in). Peultjes eten we ook al een hele tijd, dus wat dat betreft ligt onze tuin geloof ik erg gunstig qua zon en aardig windstil.

   Een derde vriezer? Heb hier onze 'oude' op marktplaats verkocht en een nieuwe grotere weer gekocht! Ben er ook superblij mee!

   Verwijderen
 2. Ik vind het heerlijk om groente en fruit zo uit te tuin te kunnen pakken, als je het nodig heb. En juist zoals het weer nu is, met regelmatig een goede bui, maar nooit te koud, dan groeit het als een tierelier, zonder al te veel aandacht.
  Helaas moet ik het dit jaar wat zonder stellen en blijft het alleen bij de kruiden op de vensterbank en wat sla uit de tuin van mijn ouders.
  Hopelijk kan ik volgend jaar ergens een tuintje regelen, zodat we lekker kunnen tuinieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat het zo goed gaat met de tuin! Hier zijn de bramen nog niet rijp maar we eten ons dan weer vol met frambozen. Enne, van die sla kun je ook soep maken. Errug lekker! Heb laatst het recept op mijn blog gezet. Maar als je googelt, vindt je honderden andere recepten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Plukken uit eigen tuin is altijd leuk (en lekker)! De bramen komen eraan en inderdaad al volop frambozen aan het eten. @N(euro)otje zal binnenkort soep van sla gaan proberen, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen