dinsdag 3 juli 2012

Zonnepanelen frustratie


Vanaf gisterochtend 2 juli kon je subsidie aanvragen voor het kopen van zonnepanelen. Nu willen we heel graag zonnepanelen en door middel van de subsidie zou de terugverdientijd van de panelen weer ietsje korter worden.

Hartstikke mooi allemaal, ware het niet dat de site van agentschapnl.nl sinds gisteren plat ligt. Een enkeling kan de aanvraag doen en de rest krijgt foutmeldingen. Wij ook natuurlijk :)
Gisteren al de hele dag bezig geweest om erdoor te komen en vandaag ook weer, heb vannacht zelfs gedroomd over het doen van een aanvraag (moetnietgekkerworden).

Veel duidelijkheid over de storing word er niet gegeven, behalve dat men 'met man en macht werkt aan een oplossing' en 'probeert u het later nog eens'. Tja, hoeveel later is 'later'.

Ben dus bang dat we geen subsidie op onze panelen zullen krijgen. Nu twijfel ik alleen of we ze dan nog wel laten plaatsen. Ik had geld gereserveerd, alleen zonder de €650,- subsidie, zal daar dus dan weer extra geld bij moeten. Geld wat ik liever reserveer voor onverwachte uitgaven (en ja, die hebben we ook hier regelmatig, ondanks dat ik zoveel mogelijk probeer te reserveren).

Hmz hmz hmz..

Toch nog maar weer even een poging doen om een aanvraag subsidie in te leveren.. En anders moeten de panelen misschien maar een jaartje wachten..

1 opmerking:

  1. Ah joh, er zijn vast nog meer andere subsidies te vinden!
    En anders loont het ook zonder subsidie al duurt het dan iets langer! Elke maand de besparing op stroom op je rekening houden is een heel leuk effect. Ook al heb je de panelen nog niet 'eruit gehaald'.:)

    Wij kregen 900 euro subsidie en betaalden dus netto 2100 euro voor 1200 kwh per jaar. Terugverdientijd 7 jaar! Dat vliegt zo voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen