zaterdag 15 december 2012

Mijn doelen van 2012 :)

Ik heb in het begin van 2012 een lijst gemaakt van doelen die ik graag zou willen bereiken in 2012, dit is wat ervan is terechtgekomen ;)

DOELENLIJST 2012 (rood=niet bereikt, oranje=twijfel, groen=bereikt)

GEZIN
 • Sparen voor een gezinsabonnement op het zwembad, kosten: €20,- per maand (€240,- per jaar); >> we zijn wel vaker naar het zwembad geweest, alleen een gezinsabonnement leek me niet nodig (en hadden we er waarschijnlijk ook niet uitgehaald). Z onder abonnementwaren we, gevoelsmatig, veel vrijer in onze keus wat te gaan doen.
 • Meer boekjes lezen met dochter (zit nu in groep 3 en leert dus al lezen). Ze vind het leuk om te doen, helaas komt het er niet vaak genoeg van, terwijl ik weet dat ze er baat bij zou hebben (welk kind niet?)! In ieder geval 3x per week: zondag, dinsdag en vrijdag. 

KOKEN
 • Koken zonder pakjes en zakjes (gelijknamige boek van Karin aangevraagd bij de bibliotheek) > inmiddels al een heerlijke spaghetti/macaroni-saus gemaakt en een heerlijke lasagne (zie recepten-pagina); >> goed gelukt, inmiddels kopen we geen pakjes meer en het bevalt ons hartstikke goed!
 • Gezonder koken en gezondere tussendoortjes kopen/maken (valt denk ik ook samen met bovenstaand punt); >> dit is twijfelachtig, ik begon enthousiast, maar nu ik meer werk merk ik dat ik weer voor makkelijk en vaak ook minder gezond ga.
FINANCIEEL
 • Eind 2012 buffer aanvullen tot €5000,- >> de grens van €5000,- was in de zomervakantie al bereikt, alleen door de aanschaf van zonnepanelen ging er weer €5000,- van de rekening af. Onze buffer staat nu op bijna €2000,-
 • Houtwerk buitenkant van het huis (laten) schilderen > kosten opvragen (voorjaar-zomer) >> moet echt gebeuren in 2013!
IKZELF
 • Scriptie afmaken en studie afronden!! >> Hier wil ik het niet over hebben :)
 • Op zoek gaan naar een baan (liefst voor 2-3 dagen in de week). >> gelukt! :)

OVERIG
 • Meer marktplaatsen;
 • 1x op de rommelmarkt gaan staan met dochter (geld mag ze gebruiken voor spaarrekening of voor iets waarvoor ze spaart);
 • Kleding naar tweedehandswinkeltje, weggeven of naar de kringloop brengen.
 • >> alle punten bereikt, ook veel dingen weggegeven. Wel moet ik hierbij opbrengen dat ik met het marktplaatsen in het begin van het jaar heel fanatiek was en aardig wat dingen heb verkocht, sinds ik werk heb ik weinig tot niks meer op marktplaats gezet.
WAT HEBBEN WE NOG MEER BEREIKT IN 2012?
 • Zilvervlootrekeningen geopend voor beide dochters, voor onze oudste staat er inmiddels al €600,- op. €600,- is het maximale wat je kunt sparen per jaar, ik weet niet of het elk jaar lukt, maar dat proberen we in ieder geval voor haar op de rekening te zetten. Voor de jongste zetten we denk ik zo lang haar verjaardagsgeld er op. 2x€600,- is waarschijnlijk te hoog gegrepen en aangezien ze nog een stuk jonger is dan oudste dochter vonden we dat we dit dan ook nog wel even uit konden stellen.
 • Een afspraak gemaakt bij onze bank om onze aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een bankspaarhypotheek (dit kan nog tot 1 april 2013). Onze huidige hypotheek bestond uit twee aflossingsvrij hypotheken (gelijke delen), één ervan word dus omgezet, zodat we uiteindelijk ook een gedeelte van onze hypotheek aflossen. Het andere aflossingsvrije deel laten we zo staan, dan hebben we hier vrijheid over of we dit wel of niet willen aflossen in de toekomst (als daar ruimte voor is).
 • En, last but not least, ben ik gewoon heel erg gelukkig met mijn mooie gezin! 

5 opmerkingen:

 1. Je hebt toch weer wat kunnen afstrepen van je
  doelenlijstje...ik kan alleen die groene zinnetjes
  niet goed lezen (of komt dat omdat ik wat ouder
  wordt? Heb nochtans mijn brilleke op hoor ;)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat met die studie ken ik....
  Ik heb voor mezelf een prachtig lijstje gemaakt voor 2013. Afhankelijk van mijn werk ( en of ik iets erbij kan vinden) gaat het wel of niet allemaal lukken.

  Maar nieuwe ronde nieuwe kansen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt toch mooi een hoop dingen kunnen afstrepen.
  Goed bezig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Julia Cornelissen11 januari 2013 om 10:10

  Hoi, je bent heel goed bezig en het is goed van je dat je deze doelen stelt! Ik ben benieuwd of je ze allemaal gaat halen! Veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Keep up the good work! Goed bezig hoor, hoop dat je al je doelen haalt dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen