maandag 19 november 2012

Interne sollicitatie.. spannend!

Ik heb het toch maar gedaan.. In het bedrijf waar ik sinds het begin van dit jaar werk, is er een interne vacature op het intranet geplaatst. Na enige (lees: lange) twijfel, toch maar de knoop doorgehakt en een sollicitatiebrief verstuurd.

Het zou voor mij een enorme verbetering zijn, zowel in het salaris en het aantal vaste uren wat bij de vacature hoort. Ook zit er veel meer uitdaging in de functie en eventueel meer doorgroeimogelijkheden. Maargoed, de voornaamste reden zijn toch het aantal vaste uren wat ik dan zou krijgen en de extra uitdaging wat de functie met zich meebrengt.

Wel vind ik zo'n interne sollicitatie ontzettend spannend, niet alleen omdat ik de mensen binnen de organisatie veel beter ken, maar ook omdat ik via een uitzendbureau bij deze organisatie werk. Ondanks dat ik weet dat ik me er niet mee bezig moet houden, ben ik bang dat ze me absoluut niet geschikt vinden voor deze functie of misschien een beetje lacherig over mijn sollicitatie zullen doen (ik heb namelijk absoluut niet de geschikte vooropleiding). Maargoed, dat moeten ze zelf maar beoordelen, ik vind mezelf in ieder geval heel geschikt ;) Ik ben in ieder geval bereid om veel bij te leren en hard te werken..

De kans dat ik het word is wel aardig klein, er staan een heel aantal banen op de tocht en iedereen is (terecht) bang voor zijn eigen hachje. Maar als ik niet zou solliciteren, dan weet ik zeker dat ik daar achteraf spijt van ga krijgen.

Zo, dit moest even van mijn hart :)

We gaan het zien (fingers crossed)!

3 opmerkingen:

 1. Ik duim voor je! Wie niet waagt, wie niet wint toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zag alleen in de agenda van degene die de sollicitatie-gesprekken afneemt, dat er vandaag al twee gesprekken zijn en ik heb nog niks gehoord.. Een gevalletje helaas pindakaas waarschijnlijk :)

   Verwijderen
 2. Succes! Ik ben ook aan het solliciteren, en ken dat gevoel van.. nog niets gehoord, zou ik er bij zitten of er al uit liggen..

  BeantwoordenVerwijderen