woensdag 18 januari 2012

Bijverdiensten van Marktplaats e.d.

Eén van mijn doelen voor 2012 is meer dingen verkopen op marktplaats. Ik deed het altijd best veel, maar vanaf juni afgelopen jaar had ik gewoon geen puf meer voor dat plaatsen, mailen e.d.

Nu was ik zojuist de computer weer aan het opschonen en zag ik een overzichtje van de verdiensten die Marktplaats, Bol.com (verkoop boeken) en het tweedehandswinkeltje (inbreng kleding) ons in 2010 en 2011 hadden opgeleverd.

In 2010 was dit €211,70
en voor 2011 was dit zelfs €478,94!

De klikprogramma's Moneymiljonair en Euroclix heb ik hierbij nog niet eens meegerekend (aan de linkerkant van mijn blog kun je de huidige stand van verdiensten terugvinden).
Ook de verdiensten van de rommelmarkt heb ik niet meegerekend, de opbrengst daarvan is elk jaar voor dochter (die het afgelopen jaar bij haar verjaardagsgeld deed en een nintendo ds kocht).

Na het zien van die bedragen begint het me wel weer te kriebelen hoor. Spullen genoeg die wel weg zouden mogen! Ik keek welke spullen we zoal hadden verkocht en ik heb er nog geenéén van gemist!

Zoveel als afgelopen jaar zal ik er wel niet mee verdienen, maar de helft is ook nog goed genoeg ;)

Ps: Ook ga ik de verkoop weer bijhouden in een excelsheet, misschien motiveert me dat wel weer in 2013! Hmm, misschien moet ik ook eens "voor" en "na" foto's maken van onze zolder. Het kan niet anders dan dat dat me nog eens extra motiveert ;)

dinsdag 17 januari 2012

Give-away: Gratis entreekaart negenmaandenbeurs 2012

Heeft er iemand belang bij een gratis (avond)entreekaart voor de negenmaandenbeurs en huishoudbeurs?

Ik kon deze kaart activeren via mijn voordeelkaart van de kruidvat, maar ik ben zelf niet van plan om naar de negenmaandenbeurs toe te gaan. Misschien dat ik er iemand anders blij mee kan maken?

De entreekaart:
  • heeft een waarde van 10,-
  • is geldig op donderdag- 23 en vrijdagavond 24 februari tussen 18.00uur en 22.00uur;
  • zowel geldig voor de negenmaanden- als de huishoudbeurs
  • is maar één keer te gebruiken (bon kun je scannen bij de ingang van de negenmaandenbeurs).
Heb je belang bij de entreekaart? Laat dan even een reactie achter, ik kan de bon per mail versturen.

vrijdag 13 januari 2012

Havermoutkoekjes!

Ik heb gisteren voor het eerst havermoutkoekjes gemaakt en ondanks dat ik eigenlijk niet zo van havermout(pap) houd, vond ik de koekjes wel erg lekker ;)

Voor de liefhebbers, dit is het recept:

125 gam havermout
100 gram bloem
1 tl wijnsteenbakpoeder of bakpoeder
50 gram suiker
50 gram ahornsiroop of keukenstroop / kandijstroop

snuf zout
75 gram margarine
50 gram zonnebloemolie
1 ei

Dit alles prak je met een vork door elkaar tot een smeuïge massa. Daarna meng je er een handje rozijnen door. Je maakt balletjes van het deeg (ongeveer ter grootte van een pingpongballetje) en legt ze op een ingevet of met bakpapier beklede bakplaat. Je drukt de bolletjes wat plat en bakt de koekjes gaar in 25 minuten op 160 graden.


Ik wist alleen niet wat keukenstroop was, ik heb dus gewoon stroop voor op de pannenkoeken gebruikt (misschien is dat ook wel hetzelfde?). Zonnebloemolie had ik niet en heb hiervoor olijfolie gebruikt. Ook heb ik vloeibare margarine gebruikt. Ondanks de kleine veranderingen smaakten de koekjes heerlijk!

donderdag 12 januari 2012

Doelen voor 2012

Tja, ik wou het eigenlijk niet doen.. maar omdat ik merk dat ik ze toch in mijn hoofd heb (en ik hoop dat ik iets rustiger wordt nu ik ze op (digitaal) papier ga zetten.. Ben ik toch overstag.. Ik heb mijn doelen voor 2012 beschreven in een apart tabblad op mijn blog (klik hier).

Ik heb de doelen onderverdeeld in categoriën, namelijk: gezin, koken, financieel, huis, ikzelf en overig.

Een aantal doelen zijn makkelijk te bereiken (zoals het boekjes lezen met dochter), maar op één of andere manier schiet dit er altijd bij in. Met samen boekjes lezen bedoel ik dat zij leest en dat ik haar help. Voorlezen doen we 's avonds altijd al.

Ik weet nu ook waar ik het bedrag van Euroclix (zie mijn vorige blog) aan ga besteden! In eerste instantie wou ik het bedrag gebruiken voor cadeautjes in de decembermaand, maar door op tijd cadeautjes te kopen, kon ik de kosten spreiden en kwamen we in december prima rond. Het geld van Euroclix gaat bij het sparen voor een gezinsabonnement voor het zwembad! De kosten per jaar hiervoor zijn €240,-. Met Euroclix zit ik nu op €98,-, bijna op de helft dus. Hopelijk kan ik nog het een en ander op marktplaats verkopen, dit geld gaat dan ook bij het sparen voor een gezinsabonnement op het zwembad.

Verder wil ik nog gezonder gaan koken, onze buffer aanvullen tot €5000,- en het houtwerk van ons huis moet aan de buitenkant nog steeds goed geschilderd worden (staat nog steeds in de grondverf). Ik heb een familielid dat schilder is, volgende week eens vragen wat dat eventueel zou gaan kosten.

Last but not least: scriptie afschrijven en studie afronden. Zoveel hoeft er niet meer te gebeuren. Doendoendoen dus (lees: moet zichzelf een trap onder haar kont geven)!!

Nou goed, het staat in ieder geval genoteerd :)

donderdag 5 januari 2012

Het gaat best goed met mijn spaarprogramma's!

Was ik in het begin nog behoorlijk wantrouwig ten opzichte van de spaarprogramma's Euroclix en Moneymiljonair (want wie betaalt je nu om mails te lezen?), ben ik nu wel om.

Ik heb inmiddels bij Euroclix €98,- en bij Moneymiljonair €62,50 bij elkaar geklikt! Best leuk zo!

Mochten er nog mensen zijn die zich niet bij Euroclix of bij Moneymiljonair hebben aangemeld en dat wel willen, dan zou ik het waarderen als je dat via mijn link zou willen doen. Ik krijg hiervoor namelijk extra punten en het kost jou verder geen punten. Alvast bedankt!

Hierbij mijn links:
- Euroclix
- Moneymiljonair



Voor de mensen die (nog) niet weten hoe Euroclix en Moneymiljonair werkt:
Aanmelden bij de sites is gratis en je kunt punten sparen (die noemen ze clix en parels) door mailtjes te lezen, onderzoeken in te vullen of producten te kopen via hun site. In het geval van producten kopen kun je ook nog eens korting krijgen. Ik gebruik zelf een apart email-adres voor het klikken van de mails, meestal klik ik 1x in de twee dagen een aantal mails weg. Ik beslis dus zelf wanneer ik de mailtjes lees en als ik geen zin heb dan doe ik het niet.

Ps: ik "lees" de mailtjes niet echt trouwens, ik klik ze gewoon aan en ga naar de volgende mail. Zo ben je maar even bezig.

dinsdag 3 januari 2012

Dat is nog eens een goed begin van het nieuwe jaar!

Allereerst allemaal een gelukkig en gezond 2012 gewenst! De feestdagen zitten er weer op, het was gezellig, maar ik ben ook altijd wel weer blij dat het weer januari is :)

Bij het nalezen van jullie blogjes en mijn mail, lees ik net dat ik de give-away van Spoediez heb gewonnen! Dat is nog eens een leuk begin van 2012! De give-away was een ontzettend mooi emaillen huisnummer van Ramsign:


Aangezien we zelf al een huisnummer hebben, heb ik er zojuist één besteld voor mijn zusje. Zij is een huis aan het bouwen met haar vriend. De stijl van de huisnummers past perfect bij hun nieuwe huis en ik weet zeker dat ze heel erg blij met het huisnummer zal zijn!!

Dus Soraya van Spoediez nogmaals ontzettend bedankt!