dinsdag 24 mei 2011

Vakantiegeld pas de volgende maand..

Balen.. het vakantiegeld is hier niet deze maand binnengekomen, maar komt pas volgende maand binnen.. Ik moet uitkijken dat ik geen zeikerd wordt als het om geld gaat :-) De bruiloft "zuigt" voor mijn gevoel alle extraatjes op.. Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt wel zin in een feestje, maar binnen onze families en omgeving kost dat alleen zo ontzettend veel geld..

Een overzichtje:
- vrijgezellenfeest 200,-
- cadeau 200,-
- kleding (3 personen) 250,-
- en dan komt er nog een klein bedrag voor de kapper bij.. Eigenlijk mag ik dat niet meerekenen, want heb het wel zo uitgekient, dat het nu ook echt wel tijd was om te gaan :-)

Als iemand dit toevallig leest en mij herkend, zeg het me nooit, want ergens schaam ik me ook nog voor mijn gezeur om geld :-)

Ik wil niet teveel klagen hoor, want het HOEFT natuurlijk niet, zoveel geld uitgeven aan cadeaus en kleding, maar zoals eerder gezegd, ik wil onszelf niet in een uitzonderingspositie plaatsen. Wat betreft het cadeau.. dit zijn de standaardbedragen binnen de familie. Maargoed, het grootste deel van het vakantiegeld gaat hier dan wel aan op.. Ik werk zo af en toe naast mijn studie en probeer dit geld zo veel mogelijk opzij te zetten, zodat we er o.a. leuke dingen mee kunnen doen in de vakantie en eventuele tegenvallers mee op kunnen vangen. Dit zal ik weer strakker moeten organiseren, evenals het consuminderen zelf.. zodat we in ieder geval niet hoeven in te teren op ons spaargeld!

Ik hoop namelijk nog steeds dat we dit jaar misschien wel een weekje op vakantie kunnen gaan :-)
(wat klinkt dat verwend trouwens, zo is het niet bedoeld hoor, zijn de afgelopen 5 jaar ook niet geweest en toen hebben we ons ook goed vermaakt hoor! Maar merk dat we er allebei dit jaar wel een beetje aan toe zijn..)

dinsdag 17 mei 2011

Het geld vliegt de deur uit..

Blogde ik eerder al dat we binnenkort een bruiloft hebben.. Afgelopen weekend hebben we het vrijgezellenfeest gehad. Het was echt heel erg gezellig, maar wat een aanslag is het weer op je portemonnee!

In totaal waren we €200,- kwijt..

We hadden vooraf wel een beetje rekening gehouden met een soortgelijke uitgave en een deel al bij elkaar gespaard. Maargoed, binnenkort komt de bruiloft zelf en voor het cadeau zijn we weer zo'n €200,- kwijt. Ik kan niet bezuinigen op dit bedrag.. alle broers/zussen/ouders doen dit en ik wil onszelf niet in een uitzonderingspositie plaatsen. Gelukkig komt hier volgende week het vakantiegeld binnen!

maandag 9 mei 2011

Update: "moestuin"

Ik wou er dit jaar ook eens aan geloven.. een moestuin (lees: proef-moestuin)!
En heb een aantal zakjes zaad gehaald voor o.a. sla.. Leek als ik ben heb ik de zaadjes niet eerst voorgezaaid binnen om ze later naar buiten te verpoten.. Nee, ik zocht een stukje lege tuin en heb de zaadjes uit het zakje lukraak verspreid over dat stukje tuin :-)

Waarschijnlijk hebben we mazzel gehad met het mooie weer, want de sla doet het werkelijk waar geweldig! Mijn vader was hier vanavond en vroeg zich hardop (lachend) af hoe we in hemelsnaam al die sla nog op moesten eten. En dat uit één zakje á 0,29ct :-)

De sla stond natuurlijk veels te dicht op elkaar en is nu voor een gedeelte verpoot in andere delen van de tuin en in lege bloembakken. Het andere gedeelte komt mijn vader morgen ophalen om ze bij hem in de moestuin te planten.

Tip voor volgend jaar: niet alle sla-zaadjes gelijk planten!
(al zullen buren, vrienden, familie en de kippen bij mijn ouders er wel blij mee zijn, aangezien de kroppen sla ongeveer gelijktijdig "klaar" zijn)

donderdag 5 mei 2011

Spaaractie C1000 dagje uit

Ik heb besloten om mee te doen aan de spaaractie van de C1000 voor een dagje uit.
Aangezien we, na de aanschaf van de "nieuwe" auto, niet zeker weten of we dit jaar op vakantie zullen gaan lijkt het me wel erg leuk om een keer een dagje pretpark of dierentuin te plannen.

Nu vind ik de entreeprijzen van deze parken normaal gesproken veels te hoog, maar met de actie van de C1000 kun je toch nog voor een aardige korting sparen!

Een volle spaarkaart van 5 zegels (één zegel bij elke €10,- en/of bij actie-artikelen) is €5,- korting. En per persoon kun je maximaal €15,- korting sparen, dat is de moeite waard lijkt me! Alle uitjes en voorwaarden staan op http://www.c1000dagjeuit.nl/



Ps: doe je niet mee aan deze actie of heb je zegels over? Dan houdt ik me van harte aanbevolen! Ik heb eventueel 3 kortingskaarten voor de efteling (spaaractie AH) te ruil.