dinsdag 30 november 2010

Geld terug acties - November 2010

Zoals ik in één van mijn eerdere blogs aangaf, wou ik (meer) gebruik maken van zogenaamde "geld-terug-acties". Dat heb ik dus ook de afgelopen maand gedaan, een overzichtje van de producten die ik gehaald heb (en heb zelfs van het merendeel al het geld terug gestort gekregen op mijn rekening):


GELD TERUG ACTIESTotaalstand       20,70
WanneerWat  
11-11-2010Sanex Zero %              2,99
11-11-2010Paturain roomkaas peper              2,29
16-11-2010Beckers Loempia's 2x              3,88
26-11-2010gilette deo              3,79
30-11-2010Cracottes sesam              1,79
26-11-2010van gilse kristalsuiker              1,19
26-11-2010van gilse rietsuiker              1,59
26-11-2010boerenland drinkyoghurt              3,18


Deze maand heb ik dus voor een totaalbedrag van €20,70 aan gratis producten mogen proberen. Dat is lang niet slecht, al zeg ik het zelf :) Ik moet er wel bij zeggen dat het wel even werk is, namelijk een lijstje maken van gratis te gebruiken producten + voorwaarden, opzoeken in supermarkt (lang niet in elke supermarkt, al heeft de AH de meeste producten wel), bonnetjes bewaren en opsturen of invullen op internet.
Maargoed, ik vind het leuk om te doen en als ik er zat van zou worden dan ben ik er ook snel genoeg weer mee gestopt!

maandag 29 november 2010

Weekboodschappen week 47

De weekboodschappen van afgelopen week kwamen uit op een totaalbedrag van €33,59. Helemaal eerlijk is dit bedrag niet. Ik ben namelijk afgelopen weekend 'n weekend weg geweest met vriendinnen, compleet met shoppen, uit eten, stappen etc. Heb de schade nog niet berekend, maar gezellig was het in ieder geval wel! En dat is ook wat waard toch? Bij de boodschappen komt in ieder geval €10,- bij voor de McDonalds van bespaarpapa en -dochter, hadden zij ook 'n klein feestje :)

Hieronder 'n overzicht van de boodschappen. Heb gebruik gemaakt van geld terug acties (GTA), kortingsbonnen (%) en natuurlijk de aanbiedingen ;)


Week 47 (22-28 november)          33,59  
WatWAAR  Opmerking
witte bonen in tom.saus 2xplus           0,88  
hand/perssinaasappels 4kgplus           2,99  
boterhamzakjes 120stuksaldi           0,59  
kipfilet gesneden 100graldi           0,79  
natuurazijn 1 ltraldi           0,29  
kruidnoten 500 graldi           0,59  
boerenbruindirk           0,79  
newborn luierskruidvat                -    
lip care blistexkruidvat           2,99  
mandarijnen 1kglidl           0,89  
rundvleeskroketten 8lidl           1,49  
halfvolle melk 2lidl           1,04  
magere yoghurtlidl           0,49  
vanillevlalidl           0,59  
schouderham rondlidl           0,73  
gouda gesneden j/blidl           1,49  
stamppot 1kg boerenkoollidl           2,59  
krentenbollenlidl           0,79  
boerentarwe 2xldil           1,50  
alufolielidl           1,49  
patat 1kgplus           0,65  
fruit hagelah           0,95  
kristalsuiker van gilseah                -   GTA
koffiemelk ahah           0,47  
campina drinkyoghurtah                -   GTA
van gilse ruwe rietsuikerah                -   GTA
gilette deoah                -   GTA
lay's chipsah           0,89  
pw english 20x 1 kopsah           0,43 50% korting
opkikkerah           0,41 50% korting
pw ceylon 20x 1 kopsah           0,40 50% korting
slagroomsoesjes ahah           0,60 50% korting
moorkopsoesjes ahah           0,80 50% korting
euroshopper chips naturelah           0,49  
knabbelsticks euroshopperah           0,24  
crystel clear fles 8xah           4,28 1+1 gratis


Ik had een bon voor 'n gratis pak newborn luiers, hier maak ik een klein luiertaartje van voor ons poppenmoedertje (schoencadeautje). De slagroomsoesjes zijn ook voor de sinterklaasavond.

maandag 22 november 2010

Sinterklaascadeaus

Sinterklaas is weer in 't land en ik vind het heerlijk. Volgens mij ben ik best een burgerlijke muts (en ik ben er trots op hoor) ;) Met zijn allen bij elkaar, cadeautjes geven en krijgen, gedichten voorlezen, gezellig!!

Maargoed.. voordat het zover is moeten er natuurlijk wel éérst cadeaus gekocht worden, gedichten worden geschreven en moet er ook nog in ieder geval één suprise gemaakt worden. En laat ik hier nu net een hekel aan hebben. Ik ben namelijk het type dat té lang twijfelt over het te kopen cadeau en het te maken gedicht + suprise. Daardoor moet ik op het allerlaatste moment nog van alles kopen en in elkaar flansen. En het liefst wil ik dan ook nog zoveel mogelijk (persoonlijke) cadeaus die binnen het budget passen.

De eerste cadeaus zijn inmiddels binnen, namelijk de chocoladeletters (dat is het makkelijkste he) en ik ben nu bezig met het tweede cadeau. Ik vind die gepersonaliseerde verjaardagskalenders altijd zo leuk, maar laten die nu net niet binnen het budget vallen. Nu vond ik op internet een word-document waarin je je eigen kalender kunt maken, klik hier voor het werkblad. Ik heb inmiddels mooie foto's en alle verjaardagsdata toegevoegd, nu nog even uitprinten op fotopapier, met de perforator één gaatje boven in de kalender maken, mooi stukje lint erdoor en klaar is de kalender!

Een mooi cadeau voor weinig geld dacht ik zo!
Nu de rest van de cadeaus en gedichten nog.. zucht :)

zondag 21 november 2010

weekboodschappen + weekmenu

Weekboodschappen uitgaven week 45 (15-21 november):

De uitgaven aan mijn weekboodschappen voor 3 personen waren €80,09, veeeeeeeeeeeeelteveel / rib uit mijn lijf etc :), maar ik had hiervoor wel een goed excuus, omdat we vanwege de brand ALLE levenmiddelen uit de keuken weg moesten gooien (en dus ook uit onze provisiekast) en ik dus alle boodschappen weer van begin af aan moest doen + ik moest nog flippo's voor onze afvalcontainer kopen á 11,-. De provisiekast is bij lange na nog niet aangevuld, maar ik doe nu elke week gewoon een paar extra boodschappen die ook in de aanbieding zijn.

Weekmenu:
Ik heb het weekmenu voor deze week nog niet volledig ingevuld, omdat ik nog niet weet wanneer de nieuwe afzuigkap geleverd word en ik dus alleen op de combi-oven ben aangewezen. Dus als iemand nog tips heeft voor een lekkere maaltijd die te bereiden is in de oven.. dan hoor ik het graag :) De maandag en dinsdag zijn als volgt:
  • maandag: hutspot met gehaktbal (vriezer)
  • dinsdag: eten bij mijn ouders

maandag 15 november 2010

Brand :(

Nou, van al mijn voorgenomen activiteiten in mijn voorgaande blogs komt voorlopig niks. We hebben namelijk brand gehad in onze woning. Vandaag is het schoonmaakbedrijf gearriveerd die het hele huis voor ons gaan schoonmaken. Omdat ik heb geprobeerd te blussen met een poederblusser (noooooooooit kopen, alleen schuimblussers) hebben we waarschijnlijk een hele grote nevenschade aan onze woning (en we wonen er pas een half jaar!). Die poeder vreet blijkbaar aan je apparatuur, zodat op termijn alles kapot zal gaan..

Ik werd er tevens op gewezen dat alle levensmiddelen, dus ook mijn zorgvuldig verzamelde levensmiddelen uit de provisiekast, weggegooid moeten worden. Dat is even slikken.. Maargoed, het is niet anders. Voorlopig laten we alles maar even over ons heenkomen. Ons gezin is in ieder geval ongedeerd en dat is toch echt wel het allerbelangrijkste!

donderdag 11 november 2010

Meevaller & dag van de duurzaamheid!

Vandaag, 11-11-2010, is de dag van de duurzaamheid.

Bij Sanex krijg je alleen vandaag Sanex Zero& voor 0,-. Die heb ik zojuist dus gehaald bij de kruidvat, straks nog even de bon opsturen en ik heb meteen 'n klein cadeautje voor mijn zusje met sinterklaas (ze kan niet tegen alle douchegels). Zaterdag ga ik de bloembollen poten in onze tuin, hopelijk hebben we er dan in het voorjaar nog een keer plezier van!

dinsdag 9 november 2010

Meterstanden bijhouden

Via de besparingsmeter wil ik digitaal mijn meterstanden bij gaan houden onder het mom van meten = weten. Ik moet toegeven dat ik dit nog nooit heb bijgehouden, dus dat word schrik en huiver! ;)

We hebben een nieuwbouwwoning, dus dat zal vast wel schelen in de nota. Verder hebben we bijna overal spaarlampen in huis, maar verder bezuinigen we niet echt op gas-water-licht (afgezien van zaken als wassen met een volle trommel). We zijn onlangs geswitcht van energie-leverancier, omdat we dan elke maand goedkoper uit zouden zijn. Dit karwei viel me reuze mee en ik ben dan ook van plan om dit volgend jaar weer te gaan doen (ivm welkom-kortingen en goedkopere tarieven voor onze situatie).

Via het label "meterstanden" zullen binnenkort de eerste schema's op dit blog verschijnen!

Maar nu eerst even uitzoeken hoe ik de meterstanden moet aflezen (ja, ik weet het, het is erg)

maandag 8 november 2010

Uitgaven boodschappen

Ik wil per week bij gaan houden hoeveel wij uitgeven aan de boodschappen. Onder boodschappen versta ik alle levensmiddelen, maar ook schoonmaak- en wasmiddelen en persoonlijke verzorging. Ik wil erachter komen wat een goed streefbedrag is voor ons gezin, waarmee we in ieder geval genoeg groente en fruit binnenkrijgen en het liefst ook een maaltijd met vlees (vlees willen we wel matigen, dus zo'n 100 tot 150gram p.p)

Momenteel maak ik gebruik van een digitaal huishoudboekje, namelijk http://www.yunoo.nl/ (aanrader!), dus de boodschappen die ik pin kan ik rechtstreeks herleiden via dit huishoudboekje. Alleen de geldopnames die we bij een bank doen kan ik niet direct herleiden, daarom heb ik besloten om alle kassabonnen te bewaren en via dit blog de totaalbedragen bij te gaan houden (klinkt nog een beetje onduidelijk, maar word vast nog duidelijker ;)).

Geld terug Acties

Ik vond op de site http://www.geldterugacties.nl/ de volgende acties ;)
Dit zijn in ieder geval producten die ik wel zou kunnen gebruiken (en jullie misschien ook):

·         Crystel clear shine 1,19 (met actiecode op flessenhanger) http://geldterug.crystalclear.nl/
·         Arla biologische fruityoghurt (t/m 31 december 2010: http://www.arla.nl/upload/arla%20nl/products/biologisch/fv0208_bon_internet_bobo.pdf )
·         Beckers loempia actie: kip/room en omelet/spek ACTIEVERPAKKING tot 1 maart 2011
·         Beckers my snack actie ACTIEVERPAKKING tot 1 maart 2011:
- frikandellen 5 stuks
- hamburgers 4 stuks
- rundvleeskroketten 4 stuks
·         Paturain light ACTIEVERPAKKING t/m 31 december 2010: http://www.paturain.com/probeer-nu-gratis
·         Campina boerenland met fruit – 2 stuks (drinkyoghurt en/of yoghurt met fruit) t/m 31-12-2010: http://www.campina.nl/~/media/B886C2CDB800471AB49ED1F16CE8CBDD.ashx
·         Muesli – Jordans Country Crisp (4 nuts of dark chocolate) – actiezegel t/m 31-12-2010: http://www.countrycrisp.nl/media/downloads/1095.12.003%20actieformulier%20nederlands.pdf
·         Sanex Zero % - ALLEEN OP DONDERDAG 11 NOVEMBER – opsturen voor 30 november

Weekmenu (wk 45)

  • Maandag: Hutspot met varkensfiletlapjes
  • Dinsdag: eten bij mijn ouders
  • Woensdag: drumsticks, aardappels en groenten
  • Donderdag: Chicken Tonight (kipfiletblokjes, zoetzure saus, roerbakgroenten, rijst)
  • Vrijdag: stamppot rauwe prei met paprika en visfilet
  • Zaterdag: onbekend (evt. kliekjes)
  • Zondag: patat + snacks
Omdat ik veel op voorraad koop, komt het meeste uit de vriezer. De prei is deze week in de aanbieding bij de Nettorama (500gram €0,29), daar koop ik gelijk wat meer van in (fijnsnijden, blancheren, invriezen).

Mijn eerste blog

Geinspireerd door andere blogs, boeken en krantenartikelen heb ik besloten om zelf ook te gaan 'bloggen'. Voornamelijk zodat ik zelf een goed overzicht krijg van wat ik doe om te besparen, maar ook om van anderen te kunnen leren en heel misschien zelfs om anderen ook te inspireren om te besparen!

Het is mij en bespaar-papa gelukt om tijdens onze studies een huis te bouwen. Bespaar-papa is inmiddels al een tijd aan het werk, ikzelf ben nog aan het afstuderen, maar hoop zo snel mogelijk aan het werk te kunnen!

We hebben onszelf een aantal doelen gesteld:
  1. Zolang ik nog studeer met ons gezin (3 dus) rondkomen van één loon;
  2. Zo gauw ik ben afgestudeerd een baan zoeken en binnen 5 jaar onze (studie)schulden afbetalen;
  3. Daarna beginnen met het opbouwen van ons spaargeld en beginnen met het aflossen van onze hypotheek.
Nu zijn we ons ervan bewust dat bovenstaand behoorlijk materialistisch moet klinken en dat geld het allerbelangrijkste is in ons leven. Nou, dat is het dus niet ;) Uit ervaring weten hoe belangrijk familie, vrienden en genieten van de dagelijkse dingen is! Genieten is ons credo en hierbij willen we in de toekomst liever niet gehinderd worden door geldzorgen :)

Ik zal proberen elke week een blog te plaatsen (en in ieder geval elke maand)!
Veel leesplezier!